Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Behandelinformatie

specialisatie

Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie:

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Patienten met klachten m.b.t. het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie die Fysiotherapie Hulsberg aanbiedt, te weten: oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

Het doel van de behandelingen kan bv zijn:

 • verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam;
 • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening;
 • pijn verminderen.

(bron:wikipedia)

Lymfedrainage- en oedeemtherapie

Lymfedrainage- en oedeemtherapie:

De manuele lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het teveel aan lymfevocht (lymfoedeem) beter en sneller te doen afvoeren. Oedeem is een zwelling in het lichaam, veroorzaakt door een abnormale ophoping van vocht als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en afvoer van het vocht. Veelal wordt dit gezien in de armen en benen, maar het kan zich ook voordoen in het gezicht, de hals, buik en gehele lichaam.

Enkele veel voorkomende vormen van oedeem zijn:

 1. Primair oedeem (hierbij is het lymfesysteem niet goed aangelegd voor de geboorte);
 2. Secundair oedeem (dit wordt veroorzaakt door een beschadiging aan het lymfesysteem. Bv. door verwondingen, littekenvorming, infecties, oncologische ingrepen en bestraling)

Met de juiste aandacht en zorg kan d.m.v. lymfedrainage het lymfeoedeem onder controle gebracht worden. Een Fysio Lymfeoedeem Therapeut behandelt het oedeem d.m.v. een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden, te weten:

 • manuele lymfedrainage;
 • compressietherapie;
 • oefentherapie;
 • ademtherapie;
 • voorlichting

Therapeuten: Paul, Linda en Cocky 

Bobath voor volwassenen

Bobath voor volwassenen:

Dit is een behandeling op basis van neurologische inzichten. Het is op dit moment nog steeds de meest toegepaste behandelmethode voor bewegingsstoornissen die veroorzaakt worden door een beschadiging van de hersenen.

 • speciale behandeling voor mensen met een hersenbloeding/herseninfarct. Spiegeltherapie ter revalidatie van de arm-, hand- en beenmotoriek na een CVA;
 • behandeling van Parkinsonpatiënt en MS patiënt;
 • pijn-, spasmebestrijding veroorzaakt door spasme en/of aangeboren en verworven hersenletsel.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie


Dit is een therapievorm waarbij met een behandelstuk schokgolven op de pijnlijke plek in het lichaam worden afgegeven. U kunt deze schokgolven vergelijken met een vliegtuig die door de geluidsbarrire gaat. de schokgolf die daarbij ontstaat wordt door de lucht geleid en laat van afstand bv ramen trillen. de golven uit het shockwaveapparaat kunt u hiermee vergelijken. Deze golven uit het shockwaveapparaat verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

Bij shockwavetherapie wordt de energie van de golven in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Deze stoffen hebben een snel weefselherstel tot gevolg.

Shockwavetherapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam.

Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt u resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en chronische pijn blijft weg.

De resultaten van shochwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Shockwavetherapie kan goed ingezet worden bij de volgende klachten:

 • tennis- of golferselleboog;
 • pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)
 • schouderproblemen met of zonder verkalking;
 • pijn rondom knie of enkel;
 • langdurige achillespeesproblemen;
 • langdurige pijn onder de voetzool;
 • hielspoor.

De fysiotherapeut (Dhr. Paul Braat) die deze behandeling bij u uitvoert heeft een gedegen opleiding hiervoor gevolgd en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapeuten (NVMST).

Cranio Faciale therapie

Cranio Faciale therapie

COPD

COPD

Claudicatio Intermittens

 

Claudicatio Intermittens

Medical Taping

Medical Taping

 

Dry Needling

 

Dry Needling

contact

Mocht u toch nog vragen omtrent deze specialisaties hebben, dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeut onder

telefoonnummer 045-7501158 of per e-mail info@fysioheerlerbaan.nl